Nyheter

- Våren 2011 blev Alfa godkänd som "Karvakaveri" (Lurvig Kompis) och besöker sedan dess regelbundet invånarna på ett äldreboende och på hälsocentralens demensavdelningar i Ekenäs. I augusti 2012 blev också dottern Lina godkänd som Lurvig Kompis. Brodern Julle (Caesar) är också godkänd som vänhund.

- Alfa har besökt alla äldreboenden i Raseborg plus flera hem för utvecklingsstörda. Tre av hemmen besöker hon varje vecka. Alfa arbetar numera också som läshund på biblioteket i Ekenäs. Det är nu (mars 2014) 6 barn som övar sin läsfärdighet genom att läsa för Alfa.

- Den 4 augusti 2014 deltog Alfa och hennes dotter Lina ( Celestina) i sennenhundarnas karaktärstest (luonnetesti) i Muurame. Båda blev godkända med 97 resp. 95 poäng. Lite senare fick Lina ett reserv-certifikat på utställningen i Mäntsälä.

- Alfa skall inte ha mera valpar, det räcker med tre kullar, sammanlagt 12 valpar. Lina fick en tikvalp i januari 2015, hon kallas Toya (Av Myreborg Edessa).

-Odessa, Alfas mor, fyllde 11 år i mars 2016. Mostern Olivia levde också till 11. Men Opera har gått till de sälla jaktmarkerna 10 år gammal.

- Tosca fick inga valpar. I stället avled hon i lymfom i mars 2015 bara 4 år gammal. 

- Alfa steriliserades våren 2015. Hon gnäller så snart hon ser en liten hund. Hon testades för histiocytärt sarkom, det blev A! På grund av min egen hälsa har Alfa inte kunnat arbeta regelbundet som vänhund eller läshund sedan våren 2015. Hon saknar vänhundsarbetet. Så snart hon ser en äldre människa på gatan går hon fram och vill bli klappad.

- Alfas dotter Cindy (Av Myreborg Cornelia) har arbetat flitigt som Kaverikoira. Hon fick i slutet av år 2015 ett diplom för 50 besök.

- Odessa dog i mars 2016 11 år gammal.

- Vili (Vasco av Myreborg ) fyllde 10 år den 8.12.2016, men den 13 mars 2017 vandrade han över regnbågsbron.

- Toya blev godkänd med beröm i avelsgranskningens första del (mentalitet) den 26.2.2017. Lite senare blev hon godkänd också i den andra delen.

- Toya (Av Myreborg Edessa) fick den 19.5 2017 4 valpar , 3 hanar och en tik, F-kullen. Far till dem är Mettänpeikon Pantteri-Jekku, en duktig brukshund med höga poäng i mentaltest.

- Hösten 2017 träffade jag en ovanligt vacker och trevlig bernerhane på marknaden i Ekenäs. När jag frågade vem hunden var visade det sig att det var en av mina egna uppfödningar från D-kullen. Den förra ägaren hade utan min vetskap kastrerat hunden och gett bort den. Ändå hade hon undertecknat ett avtal att inte kastrera eller ge bort hunden utan att meddela mig.Naturligtvis hade hon inte heller låtit rtg-undersöka hunden eller föra den på utställning, som hon hade lovat.

- F-kullens hundar är så fulla av energi att jag aldrig har sett något liknande. Fia (Av Myreborg Fideli) finns kvar i kenneln.

- Toscas syster Carmen-av-Opera i Sverige, fick en valpkull med två hanvalpar och tre tikvalpar. Far är Granbokajsas Efraim. En tikvalp, Melody, är fodervärdshund för kennel av Myreborg och bor hos familjen Iivari i Esbo. Hon kallas Elli. Det finns fyra barn i familjen. Elli är den perfekta barnfamiljshunden

- Nu har jag inga hundar hemma. Alfa fick somna in i februari 2018, bakbenen bar inte längre. Det var ett par veckor innan hon skulle ha blivit 9 år. Fia flyttade till Hämeenkoski. Hon är intelligent och energisk, men när jag hamnade på sjukhus blev det alltför besvärligt för mej. Nu har hon det bra och jag kan träffa henne ibland. Hennes nya matte utbildar henne till sökhund.

- Sommaren 2018 samlade jag min F-kull plus fodervärdshunden Elli till en sommarträff. Det var så lyckat att jag ville bjuda hela kullen på nytt till mitt sommartorp. Men sommaren 2019 var så varm när vi skulle ha en träff så den måste inhiberas. Det är inte bara hundarna i F-kullen som är aktiva. Också hundägarna är otroligt aktiva. Ett par gånger har de ordnat träffar för hela gänget. Dessutom deltog tre av F-kullens unghundar i Sennenhundsföreningens sommarläger 2019, där de kunde delta i olika slags kurser.

- Det känns tomt att inte ha någon hund hemma. Men jag målar akvareller med berner sennenhundar som motiv. Vintern 2019 hade jag en konstutställning med enbart berner sennenhundar på Lilla galleriet i Ekenäs. Jag skriver också om berner sennenhundar. Just nu håller jag på med min tredje hundbok.

- Fia har visat sig vara verkligt framstående. Hösten 2019 var hon på mentaltest, 170 poäng! Brodern Totti fick lite tidigare 153 poäng. Deras far Nuutti hade 183 poäng och deras kusin Mettänpeikon Jäärin-Sessa fick otroligt höga poäng i mentaltest,205 poäng! Nu skall de andra i Fias kull också testas och de skall alla gå på rtg-undersökning. Alfa och Dina är godkända i mentaltest 97 och 95 poäng, jag var helt nöjd med dessa poäng. Nu börjar jag förstå att de här berner sennenhundarna av österrikisk arbetslinje är helt fantastiska, men de kan vara lite besvärliga som unghundar och måste uppfostras väl.

- Fias bror Pablo var först med rtg-undersökning. AA/00, underbart!